Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Danske designere står bag den mobilopladende dametaske

Danske designere står bag ny håndtaske der kan oplade mobilen og lyse i mørke, så nøglerne kan findes.
Danske designere står bag ny håndtaske der kan oplade mobilen og lyse i mørke, så nøglerne kan findes.

Så er der gode nyheder til alle der søger at kombinere innovation, design og teknologi med deres håndtasker.
Den danske designvirksomhed Diffus Design har i samarbejde med den schweiziske broderingsspecialist Forster Rohner og det danske Alexandra Institut nemlig udviklet en håndtaske, der har solceller påsat på overfladen. De hundrede små solceller er, selv i kun en smule sol, i stand til at oplade mobiltelefonen, og om aftenen betyder en række små lysende optiske fibre indvendig i tasken, at det er muligt at finde nøgler, telefon eller pung i lyset fra ens egen taske.

Teknologien bag The Solar Handbag er baseret på, at formindske fotovoltaisk materiale ned til en størrelse der svarer til store pailletter, og derefter at bearbejde dem gennem traditionelle tekstilteknikker.

Tasken er beklædt med både helt almindelig udsmykning og ”falsk” udsmykning, der er i stand til at overføre energien fra solcellerne til det genopladelige batteri. Solcellerne på The Solar Handbag er i stand til at generere 2 Watt og har en effektivitet på 9 pct. Næste generation af solceller udvikles til at kunne fordoble den kunnen.

Der blev taget initiativ til tasken af Forster Rohner, der samarbejdede med schweiziske Hochschule für Thechnik Rapperswil og NTB Buchs. Designet er udarbejdet af Diffus Design i samarbejde med de schweiziske partnere, Alexandra Instituttet og Center for Software Innovation. Stine Ladefoged og Yasamin Zafar har arbejdet som designassistenter på projektet.