Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Tyskere er vilde med dansk mode

Dansk Mode & Textil afholder speeddatingevent, hvor danske modebrands parres med agenter fra Tyskland.
Dansk Mode & Textil afholder speeddatingevent, hvor danske modebrands parres med agenter fra Tyskland.

Tyskland er et marked i vækst – og det er til gavn for den danske modebranche, når Dansk Mode & Textil (DM&T) afholder sin fjerde speeddatingevent, som parrer danske modebrands med agenter fra Tyskland.

Brian Wewer Nielsen, eksportkonceptmanager i DM&T, fortæller til FashionForum.dk, hvorfor Tyskland er et godt marked for dansk mode lige nu:


”Tyskerne er kommet godt ud af krisen, og vi ser en tendens til, at forbrugerne har genfundet tilliden og begynder at forbruge mere,” siger Brian Wewer Nielsen og påpeger:

”Desuden viser Tyskland stor interesse for især danske mærker. Det er positivt for branchen, da Tyskland er et stort marked, som lige nu er i kraftig vækst,” understreger Brian Wewer Nielsen.

Herre- og børnebrands inviteres indenfor
DM&T har i samarbejde med Modezonen tidligere afholdt speeddating-arrangementer med agenter for henholdsvis Holland, England og Tyskland.

 Men som noget nyt inviterer DM&T denne gang agenter fra Tyskland til også at mødes med danske virksomheder, der sælger herre- og børnekollektioner. Tidligere har arrangementerne primært været henvendt til dametøjsforhandlere:

”Flere og flere modevirksomheder efterspurgte agenter til salg af deres herre- og børnekollektioner i Tyskland – og det ville vi gerne efterkomme,” fortæller Brian Wewer Nielsen.

Dansk mode hitter i Tyskland

Der er inviteret 20 agenter fra Tyskland til DM&Ts kommende speeddating-event, hvor ca. 12 agenter forventes at deltage.

”Sidste gang deltog 9 tyske agenter, hvor 70 pct. af agenterne fik kontakt med en dansk virksomhed. I dag har omkring 60-65 pct. af agenterne en kontakt med en dansk virksomhed – og det er et flot tal, men vi gør også en grundig indsats for at screene agenterne, inden de inviteres til Danmark” siger Brian Wewer Nielsen.

Deltag i arrangementet
Tid: Den 31. maj for dame- og herrekollektioner og den 1 juni for børnetøj.

Sted: Birk Centerpark 38, 400 Herning.
Pris: Medlemskab af Fashion Tour er nødvendigt for at deltage.