Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Bestseller: G-Stars beskyldninger er udokumenterede

Hollandske G-Star har eftersigende anlagt kopisag mod danske Bestseller. Bestseller svarer på anklagerne.
Hollandske G-Star har eftersigende anlagt kopisag mod danske Bestseller. Bestseller svarer på anklagerne.

FashionForum.dk kunne forleden bringe nyheden om, at hollandske G-Star beskylder Bestseller for plagiering. Bestseller svarer nu på anklagerne i en meddelelse fra koncernen.

I meddelelsen kalder Bestsellers kommunikationschef Bo Terp G-Stars motiver tvivlsomme, og mener, at anklagerne skal ses i lyset af det konkurrenceprægede markedsmiljø.

”Vi byder al konkurrence velkommen, men vi er overbeviste om, at udokumenterede beskyldninger med det formål at booste G-Stars image, ikke vil føre til, at de vinder markedsandele,” siger Bo Terp i en kommentar.

Bo Terp understreger videre, at Bestseller har været i løbende dialog med G-Star:

”Vi har inviteret dem på besøg, så de kunne se virksomheden, og vi kunne vise dem Jack & Jones’ identitet, originalitet og autencitet. På den basis, kan vi kun se på G-Stars opførsel som usympatisk, og vi anser opførslen som elendigt udført branding.”

Ifølge G-Star selv har den hollandske modevirksomhed anlagt sag i 12 europæiske lande mod Bestseller. Anklagen lyder på, at danske Bestsellers brand Jack & Jones har kopieret specifikke designs. Bestseller oplyser imidlertid, at huset endnu ikke har modtaget nogle stævninger og derfor endnu ikke kender til de specifikke beskyldninger.