Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

De kendtes skoguru slæber Yves Saint Laurent i retten

Manden bag de røde såler, Christian Louboutin, slæber Yves Saint Laurent i retten efter påstande om kopiering
Manden bag de røde såler, Christian Louboutin, slæber Yves Saint Laurent i retten efter påstande om kopiering

Christian Louboutin, manden bag de ikoniske rødsålede stiletter, slæber Yves Saint Laurent i retten efter påstande om, at det franske modehus har kopieret skodesignerens kendetegn. Det skriver NYDailynews.com.

De røde såler har været en fast del af Louboutins hæle siden 1992, hvor designeren første gang malede et par såler med rød neglelak, hedder det i et søgsmål indgivet torsdag d. 7. april i Manhattan Federal Court.

”Sagsøgtes brug af røde såler på fodtøj, identisk med sagsøgers varemærke, vil med stor sandsynlighed være årsag til at skabe og skaber allerede forvirring, fejltagelser og bedrag blandt den relevante kundegruppe, når det kommer til oprindelsen af fodtøjet,” hedder det i søgsmålet.

”Placeringen af den stærke farve på ydersålen af en kvindes pump, siges at give et dragende glimt af rødt, når en kvinde går på gaden eller på den røde løber til et event,” står der yderligere i søgsmålet.

Det 27-sider lange søgsmål nævner derudover en veritabel hvem-er-hvem af verdenskendte fashionistaer der sværger til Louboutins sko, blandt andet skuespillere fra serier som ”Sex in the City”, ”Desperate Housewives” og ”Gossip Girl”.
Det var efter sigende i januar at Louboutin fik kendskab til Yves Saint Laurents røde såler, der blandt andet er solgt hos Saks Fifth Avenue, Barneys New York, Bergdorf Goodman og Neiman Marcus.

Louboutin har efterfølgende bedt YSL om at stoppe salget af skoene, men uden held.
Kilde: NYDailynews.com