Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Nye visioner hos DM&T

Antallet af bestyrelsesmedlemmer halveres, forretningsudvalget lukkes og en ny strategi præsenteres.
Antallet af bestyrelsesmedlemmer halveres, forretningsudvalget lukkes og en ny strategi præsenteres.

Ved en ekstraordinær generalforsamling i Dansk Mode & Textil den 11. marts, besluttede de fremmødte medlemmer at sige god for en vedtægtsændring, der ændrer organisationens politiske opbygning markant.
 
Antallet af bestyrelsesmedlemmer bliver nemlig halveret – og samtidig nedlægges  forretningsudvalget. Begge tiltag sker for at optimere bestyrelsens arbejde.

”DM&T har været igennem en strategiproces det sidste halve år. Vi har set på stort set alt – det har handlet om at lægge vejen frem mod 2014, i forhold til politiske mål og udvikling – både hvad angår medlemskreds og det internationale billede,” fortæller Preben W. Friis, administrerende direktør i DM&T, til FashionForum.dk.

”I den forbindelse har bestyrelsen fundet, at det kunne være hensigtsmæssigt med en mindre bestyrelse – uden udvalg og forretningsudvalg. Primært for at få bestyrelsen ”tættere på” og effektivisere beslutningsprocessen. Vi vil stadig holde fire-fem bestyrelsesmøder om året, der som nu – suppleres af net-kommunikation, når der er beslutninger, der skal træffes hurtigt,” fortsætter Preben W. Friis.
 
Strukturændringerne har afsæt i den overordnede strategi frem mod 2014. Den afsløres først på den ordinære generalforsamling 5. maj.
 
”Vi holder kortene ret tæt til kroppen, da der er stadig nogle emner vi skal have gennemarbejdet. Men vi er meget langt og har afsluttet hele den formelle del af processen i bestyrelsen. Det er den interne implementering, vi skal i gang med nu. Jeg kan kun sige at internationalisering og kompetence er blandt emnerne, i vores vision og strategi,” lyder det hemmelighedsfuldt fra direktøren.
 
Selvom det kan virke drastisk at skære bestyrelsen så voldsomt ned og samtidig nedlægge forretningsudvalget, er der dog kun rolige toner at spore fra DM&T. Det er nemlig bestyrelsen selv, der har foreslået ændringerne – og direktionen ser frem til et fortsat godt samarbejde i bestyrelsen. 
 
” Vedtagelsen af de nye vedtægter bevirker, at den ordinære generalforsamling 5. maj kan gennemføres efter disse. Derved kan bestyrelsesreduktionen ”straks” gennemføres, hvilket sker ved naturlig afgang, idet flere bestyrelsesmedlemmer allerede har oplyst, at de ikke ønsker genvalg – så der bliver ingen dramatik i den forbindelse. Alt klares i god ro og orden,” afslutter Preben W. Friis. 

Billede: Preben W. Friis