Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne

Kunstindustrimuseet får ny direktør - og nyt navn

Nu hedder museet Designmuseet Danmark, og fra september sætter DKDS' rektor sig i direktørstolen.
Nu hedder museet Designmuseet Danmark, og fra september sætter DKDS' rektor sig i direktørstolen.

Når kalenderen skriver september 2011, sætter rektor ved Danmarks Designskole Anne-Louise Sommer sig i direktørstolen på Kunstindustrimuseet, der endvidere skifter navn til Designmuseet Danmark. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Designmuseet Danmark.

Museets bestyrelsesformand er glad for, at valget er faldet på designrektoren.

”Anne-Louise Sommer er et stærkt kort for museet såvel designfagligt som ledelsesmæssigt, og hun passer perfekt til at realisere Designmuseum Danmarks nye strategi," siger bestyrelsesformand Flemming Lindeløv.

Et nytænkende museum
Han fortæller videre, at direktøren kommer til at stå i spidsen for et ‘nytænkende designmuseum hvis formidling og forskning får en central rolle for udviklingen af fremtidens danske designsamfund’.
 
Museets nuværende direktør Bodil Busk Laursen går på pension i år, og med ansættelse af Anne-Louise Sommer er det ikke kun staben, der får tilføjet et nyt ansigt. Også museets profil får en overhaling – blandt andet med det nye navn Designmuseum Danmark.

"Kunstindustri er et forældet begreb"
I pressemeddelelsen forklares det, at museet skifter navn, fordi ordet “kunstindustri” er gået ud af nutidig dansk sprogbrug. Designmuseum Danmark er således et museum for sin samtid og dets formål er fortsat at inspirere til udviklingen af de bedste designløsninger og kaste nyt lys på de historiske samlinger, forklarer Flemming Lindeløv:
 
”Det er nødvendigt, at museet får et navn, der forstås bredt og kommunikerer dets identitet og mål. Det nye er navn kort, mundret og internationalt. Med navneskiftet viser museet desuden sit slægtskab med designmuseer i for eksempel England, Tyskland og Finland.”

FashionForum.dk følger naturligvis direktørskiftet.