Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Dior fyrer chefdesigner efter Hitler-hyldest

Tredje racismeanklage - dokumenteret på video - giver John Galliano dødsstødet.
Tredje racismeanklage - dokumenteret på video - giver John Galliano dødsstødet.

Tredje racismeanklage – dokumenteret på video – giver John Galliano dødsstødet.

"Jeg elsker Hitler".

Lige der går grænsen for, hvad man kan sige og stadig kalde sig chefdesigner for Christian Dior. Det skriver Politiken.dk. Det franske modehus har efter den seneste uges skandaleanklager mod deres angiveligt racistiske chefdesigner valgt at indlede en fyringssag mod John Galliano.

Skandalen begyndte i sidste uge, da modehuset så sig nødsaget til at suspendere sin britiske chefdesigner gennem 15 år, efter at han angiveligt havde råbt jødefornærmelser efter en jødisk kvinde og hendes asiatiske kæreste på den parisiske bar La Perle.

Den tydeligt berusede Galliano blev ifølge nyhedsbureauet AP anholdt af politiet og kørt med på stationen til afhøring, efter at det ifølge AP’s anonyme politikilder var kommet til klammeri mellem den højtråbende designer og det forulempede par på restauranten.

Modehuset understregede dengang, at Dior tager afstang fra racisme, men at man ville nøjes med at suspendere designeren, indtil politets efterforskning af episoden var afsluttet.

"Jeg elsker Hitler. Folk som jer ville være døde. Jeres mødre, jeres forfædre ville være blevet gasset alle sammen".

John Galliano, nu forhenværende chefdesigner for Christian Dior.

"Dior bekræfter sin urokkelige politik om nultolerance overfor antisemitisk og rasistisk opførsel," udtalte Dior-chef Sidney Toledano i den officielle meddelelse.

Men siden den første episode torsdag, er det myldret frem med yderligere anklager mod den farverige chefdesigner.

Lørdag stod endnu en kvinde frem i pressen og påstod, at Galliano i oktober overfusede hende på samme bar. Og efterfølgende oplyste John Gallianos advokat, Stéphane Zerbib, at Galliano agter at lægge sag an mod den jødiske kvinde, som kom med den første anklage, for bagvaskelse.

Men mandag kom så dødsstødet i form af endnu en anklage – denne gang dokumenteret på video:

"Jeg elsker Hitler. Folk som jer ville være døde. Jeres mødre, jeres forfædre ville være blevet gasset alle sammen," siger Galliano til to kvinder i den video, som angiveligt er optaget på La Perle i december sidste år. John  Galliano i et antræk, som de fleste er mere vant til at se ham i. Pænt pyntet på catwalken.

Og selv om 50-årige Galliano ifølge The Guardian efter fem timers afhøringer hos politiet endnu ikke er anklaget for at overtræde loven, kan Christian Dior ikke længere vente på sagens opklaring.

"På grund af John Gallianos særligt odiøse opførsel og udtalelser i den video, der blev offentliggjort mandag, har huset Dior suspenderet ham med øjeblikkelig virkning og indler nu en fyringssag mod ham," lyder den officielle meddelelse fra Christian Dior.

På fredag skulle Galliano præsentere sin nyeste collection under den igangværende modeuge i Paris. Men den traditionsrige folkets hyldest for enden af catwalken efter endt show kommer han nok til at lytte længe efter nu.

Dior oplyser, at showet bliver vist som planlagt. Uden John Galliano.

Kilde: Politiken.dk