Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Dansk Erhverv: Lavere vækst i privatforbruget

Erhvervsorganisationen forudser lavere vækst i privatforbruget i år end i 2010.
Erhvervsorganisationen forudser lavere vækst i privatforbruget i år end i 2010.

To skridt frem og et tilbage for forbrugertilliden. Erhvervsorganisationen Dansk Erhvervs forudser vækst i privatforbruget på 1,1 pct. i 2011, hvilket er noget lavere end i 2010. Det skriver Erhvervsbladet.dk.

Forbrugertillidsindikatoren, der belyser befolkningens syn på den aktuelle og den fremtidige økonomiske situation, er i februar -0,5, og har de seneste seks måneder svinget mellem -0,7 og 3,6 med et gennemsnit på 1,4.

"Den stigning i forbrugertillidsindikatoren, som vi så i sidste måned, er desværre ikke fortsat i februar, hvor vi ser et fald i forbrugertilliden. Det er samme tendens som i 2010, hvor forbrugertilliden tog to skridt frem og et tilbage. Vi har i over et år nu oplevet en relativt konstant forbrugertillid og afventer en reel stigning, som vil føre til øget privatforbrug," siger Mira Lie Nielsen, der er økonom i Dansk Erhverv.

Hun peger på, at selv om finanspolitiske stramninger kan have negativ indvirkning på privatforbruget i år, så forventes ledighedsudviklingen at have en positiv effekt.

"Vi ser en begyndende stagnering i ledigheden, som i løbet af 2011 vil føre til at ledigheden topper. Det skaber både større reelt rådighedsbeløb hos forbrugerne, men også en større tryghed på arbejdsmarkedet, som kan medvirke til højere forbrugertillid og større forbrug."

Kilde: Erhvervsbladet.dk