Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Udskiftning i toppen hos Gucci Group

Der er nye tider at spore hos Gucci Group, hvor den karismatiske formand, direktør og kontrollerende aktiehaver overtager styringen.
Der er nye tider at spore hos Gucci Group, hvor den karismatiske formand, direktør og kontrollerende aktiehaver overtager styringen.

Der er nye toner at spore hos den franske luksusgigant PPR, der står bag blandt andre Gucci, Puma, Bottega Veneta og Yves Saint Laurent. Det skriver Nytimes.com. 


Den kendte PPR-direktør François-Henri Pinault offentliggjorde således torsdag, at han personligt vil overtage ledelsen af Gucci Group, idet en reorganisering af dets moderselskab, PPR, er en realitet for at fokusere på de mest profitable selskaber. 

Robert Polet der indtil nu har fungeret som administrerende direktør i Gucci Group fratræder derfor sin stilling, der overtages direkte af Pinault. Samtidig får Alexis Babeau, indtil nu Guccis operationelle chef, den nye stilling som vicedirektør. 

Robert Polet har ledet Gucci Group siden 2004 med stor succes, der blandt andet indebærer en fordobling af gruppens indtægter. Han har dog længe stået i skyggen af den karismatiske Pinault, der både er formand, direktør og kontrollerende aktionær for PPR. 

François-Henri Pinault fortalte en række journalister, at diskussionerne om Polet’s fremtid hos Gucci Group har været længe undervejs – faktisk i flere måneder. Han sagde yderligere, at Polet ”virkelig havde lykkedes”, men at den nye ledelsesform ”ville have ændret hans muligheder for autonomi”. 

Kilde: Nytimes.com