Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Paris på et splitsekund

Blogger-Sally er taget til Paris på tekstilmessen Indigo.
Blogger-Sally er taget til Paris på tekstilmessen Indigo.

Jeg vil gerne have love til at sende min tak til de tekstilstuderende fra tredje år på Kolding Designskole og til indigomessen i Paris. For hvis ikke samarbejdet mellem disse to fortsatte februar efter februar, havde tredjeårs modestuderende ikke haft en åbenlys undskyldning for denne tredages-sviptur til byernes by.

Officielt hedder det, at vi skal ned og vifte med det danske flag og klappe de dygtige tekstilstuderende på skuldrene, men uofficielt ved jeg, at vi har et megaspækket program, som vil få enhver modestuderende til at glemme alt om vinterdepression og skolestress. Bachelornedtællingen siger en måned, og denne stilhed før storm, indeholdende både vinterferie og selvstudie, er lige til at få nervøse tics af. Studieturen er som sendt fra himlen.

Vi skal på første dag se udstillingen Fashion and Textiles på Les Arts Décoratifs. Denne udstilling viser specifikt beklædning og tekstiler fra 1990-2000. Bagefter skal vi besøge tre meget vigtige butikker; Comme des Garcons, Colette og Maison Martin Margiela. Her skal vi nærstudere mærkerne i alt fra udformning, materialer, kvalitet, forarbejdning, detaljer og indersiden af tøjet. Efter disse timer i paradis, skal vi i Pompidou Centeret, hvor vi skal se udstillingen om kvinders værker og betydning i kunst.

Anden dag tilbringer vi i Montmartre, hvor vi ud over den fantastiske gåtur omkring Sacré Coeur, skal besøge områdets stof- og tilbehørs-butikker. Varehuset Dreufuss, Coupon-butikker og det afrikanske kvarter Chateau Rouge kommer til at stjæle det meste af formiddagen. Efterfølgende skal vi på Musee de la chase et de la nature, som er et museum dedikeret til jagt og natur. Et skønt og inspirerende afbræk fra et modespækket program. Herefter fri leg og fællesspisning.

Sidste dag bruger vi på studieturens officielle formål. Vi skal ud og se tekstilerne fra skolens stand og generelt tjekke stofmessen ud. Vi har lavet visitkort, som vi ved lejlighed kan udlevere, hvis vi finder noget stof, som vi vil bestille hjem til vores bachelor. Og inden vi får set os om, står vi atter i lufthavnen og checker den noget tungere bagage ind.

Det vil så kun være tre dage siden sidst vi stod i København, og alt vil garanteret synes uforandret på så få dage. Men forskellen for mig vil være stor. Den vil betyde en tungere kuffert, en lettere pengepung og et stk erhvervet energiinsprøjtning mod fremtidens stress og strabadser.