Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Anmeldelse: TEKO-afgangsshow, vinter 2011

De kan tilskære og konstruere, kan de - TEKO-eleverne.
De kan tilskære og konstruere, kan de - TEKO-eleverne.

TEKO har gjort det igen. Det er som om, afgængerne fra designskolen i Herning lige har haft de ekstra timer i tilskæring og konstruktion, der gør hele forskellen. Ved showet i Radiohuset på Frederiksberg (hvor det nu er musikkonservatoriet, der huserer i lokalerne), viste skolens ti nyuddannede designere (Stephanie Kaldhussæter Sikkes, Jakob Boesen, Vicki Bjerknes, Tanne Vinter, Gitte Christensen, Leon Jørgensen, Kristina Vang Krogh, Christian Helmer, Tirza Lambæk og Magnus Löppe) deres kunnen.
[[addon]]
Helst fik hver eneste designer sin egen anmeldelse – og samtlige med flot pil opad – men skal man vælge et par stykker ud, der særligt sprang talentfuldt i øjnene, bør fremhæves Kristina Vang Krogh, der havde kreeret en forrygende bolero, der bedst kan sammenlignes med et ryatæppe i (noget der kunne ligne) ruskind. Det var overvældende, men mest af alt overvældende kreativt. Her er tale om en pelstrend, der er taget skridtet videre, og kollektionen, der også rummede en vest udført i samme design, var gevaldigt udforskende, men samtidig udført med så sikker en hånd, at man følte sig tryg. Under boleroen var en kort kjole i akkurat samme farve, med applikeret mønster, der gav stoffet et næsten kviltet udtryk.

Også Jakob Boesen imponerede tilskuerne med sine tre sæt herretøj. Så veludført var akvarelpletten, der bredte sig præcist fra bukser til skjorte, at man ved første blik var overbevist om, at den tofarvede plet var trykt på stoffet. Men nej, med regulær skrædderakkuratesse var pletterne syet ind i stoffet og gav således de tre – ellers – meget  klassiske sæt et detaljetvist, der bestemt falder i undertegnedes smag.

Også åbningsdesigneren, Stephanie Kaldhussæter Sikkes, må fremhæves. Med fem sæt dametøj holdt i knækket hvid/beige og en dyb koralrød (med trykket lagt på ’rød’) viste hun – som samtlige andre – en veltillavet, ja nærved perfekt syet, minikollektion med skarpe sømme, der foldede sig organisk om modellerne. Særligt en beige kjole i kraftigt stof (muligvis en coated uld), der trods et næsten dekonstrueret snit, faldt enormt flatterende, og en rød kappe, der gjorde sig smukt med tone-i-tone bukser og top, vakte begejstring.

Alt i alt viste TEKO-eleverne, at det bestemt betaler sig at tilbringe nogle år i Herning, for hold bøtte, hvor kan de sy derovre!

Se flere fotos fra TEKO-afgangsshowet her.