Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Anmeldelse: Soulland AW11

Soulland fremviste en kollektion inspireret af den amerikanske borgerkrig - og det fungerede fremragende.
Soulland fremviste en kollektion inspireret af den amerikanske borgerkrig - og det fungerede fremragende.

Udviklingen har været voldsom for Soulland de seneste par år. At starte med kun at lave t-shirts, til at være vokset med 220 pct. det seneste år, er en udvikling, man ikke kan overse. Og Silas Adler, født i 1985, har uden at blinke ført fanen højt på den designmæssige front siden starten. Denne kollektion ser ud til at blive en direkte fortsættelse af Soullands succes, de anerkendende nik og smil fra den fremmødte presse taget i betragtning. 

Kollektionen, der går under navnen ”Civilised”, er inspireret af borgerkrigen i USA, hvor nord kæmpede mod syd og kampen stod om slaveri og borgerrettigheder. Designeren har især kigget på billeder af soldater og gamle uniformer, og det hele var bundet flot sammen i kollektionen – uden at det tog overhånd. 

Tag bare farverne. Det hele startede med mørkeblå og hvid, bevægede sig over sand til rød og grå og fik på den måde dækket det ærkeamerikanske farvespektrum, uden at det blev alt for tydeligt. 

Kollektionen bestod blandt andet af en moderne fortolkning af gamle uniformer, hvilket var tydeligst i jakkerne, der med knapper, skrå lommer og flotte høje, men buede kraver tydeligt gav sig til kende i forhold til inspirationen. Det gode gamle tornyster var ligeledes fortolket til en moderne udgave af rygsækken; deriblandt en pelsbesat af slagsen, som også blev vist ved Kopenhagen Furs åbningsshow. 

Bukserne var løse men ikke decideret posede, og en række af dem havde elastik i benene. Bedst var dog de bukser, Silas Adler i sidste kollektion udviklede til jakkesættene, og som gik igen i denne kollektion i både en grå og en vanvittig flot mørkeblå udgave. 

Ponchoen er blevet endnu en Soulland-kending og var denne gang besat med stjerner og striber. De var også videreudviklet til en dynejakke-kappe, der sin størrelse til trods ikke virkede som et gigantisk telt.

En af Soullands største succeser har været Fedora-hatten, og denne var videreudviklet til denne kollektion, hvor skyggen nu manglede helt: endnu en flot fortolkning af den klassiske soldaterkasket.
[[addon]]Vi nåede på den måde rundt om flaget og dermed rundt om en af USAs grundsten på alle tænkelige måder. En college-jakke med læderærmer var up-to-date, og lædersandalerne superfine, selvom hvide sokker i sandaler stadig er et fashion no-go. I undertegnedes bog bliver det aldrig hipt, lige gyldig hvor dyr designersandalen er, men lad os se om Soulland kan ændre på det udskældte fænomen blandt fashionistas. 

Det mest gennemførte ved denne kollektion er, at den ikke blev for meget. Inspirationen var tydelig, og man skal ikke være et geni for at regne den ud. Men der er noget underspillet og klassisk i Silas Adlers design, der får det til at fungere. Det mest sigende er vel nok, at tøjet fungerer, selvom alt er skrabet væk. Selv uden fancy lys, visuals eller smarte sceneopstillinger taler tøjet for sig selv, og det borger for kvaliteten.