Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Anmeldelse: Benedikte Utzon AW11

Benedikte Utzon debuterede på Copenhagen Fashion Week scenen.
Benedikte Utzon debuterede på Copenhagen Fashion Week scenen.

Himlen udenfor Aller koncernens gigantiske panorama vinduer på Havneholmen var voldsom og udefinerbar i farven.
Indendøre var mediekoncernens store foyer omdannet til en runway, og modeugegæster fik følgeskab af nysgerrige ansatte, der kiggede med fra husets mange etager. Den store interesse skyldtes, at Benedikte Utzon, som debutterede på Copenhagen Fashion Week showscenen, er en erfaren designer og et velkendt navn i den danske modebranche. Showet markerede en ny begyndelse for brandet, der i året der er gået har åbnet flagship stores i Illum, St. Kongensgade og i Århus. Benedikte Utzon har relanceret sig selv, og taler nu til et yngre og bredere publikum. Tidligere har hun i høj grad været forbundet med et modent segment.

Benedikte Utzon havde til efteråret 2011 arbejdet mestendels med materialerne silke, cashmere, ruskind, mohair, chiffon, tweed, skind og bomuld. Kollektionen som hele fremstod atypisk lys for en vinterkollektion; camel, off-white og nougat fik modspil af klare farver som kobolt og stærk lilla og rød. På hver sin side af kollektionen hev til gengæld mønstervalg i hver sin retning. I den ene side stod et guldagtigt reptilmønster, som var brugt til blandt andet en lang aftenrobe med slidser op til hofterne og råbte over til den anden side af kollektionen. Her var der nemlig blå skotske tern i en kort uldjakke med de rette skødesløst, opsmøgede ærmer tilsat stretch-læderleggings. Et look, der fungerede godt. Men uha, der var langt fra den ene udtryk til det andet, og gråzonen imellem de to rummede mere print i rødlige og sorte toner.

Men med det sagt, kommer man simpelthen ikke udenom, hvor flot forarbejdet kollektionen som hele fremstod. Der var ikke en finger at sætte på noget som helst, og de fine detaljer, fra et ærmegab kantet med lynlåse på en silkekjole til en velskåret højtaljet nederdel, var et flot og værdigt supplement til kollektionens ”grunddele” i form af læderleggings og masser af pels.

Især en patchworket pelsvest var en nordisk Utzon version af french chic überdesigner, Isabel Marant. Og den stemning af chicness kom frem flere steder i de bedste styles –her kan nævnes et velsiddende feminint sort suit med taljeeffekt, som var skåret ”i lag”– men de svageste styles slugte både det høje konstruktionsmæssige niveau og de flotte materialer.

Som den vægelsindede himmel udenfor Aller koncernens vinduer var Benedikte Utzon AW11 en, hvad skal man sige, alsidig oplevelse. Men det overordnede indtryk er, at her er en designer med noget på hjerte og erfaringen til at kommunikere det overbevisende. Og som et ”debut”show var det den store applaus fra publikum værdigt.

[[addon]]