Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Anmeldelse: Rützou AW11

Rützou holdt hof på rådhuset, og viste en farverig kollektion inspireret af 1920'ernes Berlin.
Rützou holdt hof på rådhuset, og viste en farverig kollektion inspireret af 1920'ernes Berlin.

Vanen tro holdt Rützou hof i en tætpakket Rådhushal. En lang gylden catwalk udgjorde rammen om en kollektion der havde to inspirationskilder. Den mest markante skulle findes i 1920’ernes Berlin, mens den anden blev hentet fra biller og bæltedyrs værnende skjold. 

Susanne Rützou har mangfoldige inspirationskilder og breder sig ud over mange områder, men formår på en eller anden måde at binde det sammen. Kontrasten mellem rustninger og 20’ernes Bauhaus-periode, var ikke så tydelig som man kunne have ventet. Billerne var samlet i en række prints, men skaleret ned så det fra catwalken var svært at se, at der ikke var tale om blomsterprints og boheme-inspirationer. Dog blev de tydeligere visualiseret af to gigantiske jakker, den ene en dynekappe, den anden i skinnende guld. De voluminøse kapper var en klarere reference, ligesom smykkerne i både sølv og guld var store og sammensat af mange stykker, der ofte dækkede store dele af hals- og brystpartiet. 

Draperinger og flæser var med til at lede tankerne hen på 20’erne, sammen med et par blazere, trekvart-lange ærmer og kjoler der stoppede lige over knæet. I virkeligheden en ret mørk kollektion i farvevalg, der dog virkede let grundet materialevalget. Uld, bomuld, cashmere og en overflod af silke fik modellernes tøj til at bølge ned af catwalken. Og hvad angår farverne var der mange; fra klare blå, røde og gyldne nuancer til en række dystre jordfarver og sort, blandet med nude og støvede pasteller.

Der er tale om en kollektion der, de klare inspirationer til trods, breder sig ud over vældig mange styles. Hun vil sine kunder det godt, Susanne Rützou, og hun kender dem overordentligt godt. Spørgsmålet er, om det ville fungere bedre rent showmæssigt at minimere løjerne en smule. Man får til tider en fornemmelse af gentagelse, hvilket nemt kunne undgås. Hun leverer ikke voldsomt nyskabende mode, men det fungerer til det (efterhånden store) segment hun henvender sig til. De løse bukser, der nærmest lignede haremsagtige, kjolerne samt printede toppe og bukser er alle en del af Rützous kendte univers, og det er der for så vidt ikke nogen grund til at ændre på. 

[[addon]]