Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Anmeldelse: Official CFW Opening Show by Kopenhagen Fur

De klassiske dele fungerede bedst i sæsonens officielle åbningsshow.
De klassiske dele fungerede bedst i sæsonens officielle åbningsshow.

Igen i år havde Copenhagen Fashion Week allieret sig med hovedsponsoren Kopenhagen Fur til det officielle åbningsshow på Københavns Rådhus. Til forskel fra sidst, hvor det udelukkende præsenterede danske designere (hvilket faktisk var rigtig cool), var der her håndplukket ni internationale mærker (Gaspard Yurkievich, Lars Wallin, Mila Schön, Maria Buccellati, J. Mendel, Anne Valerie Hash, Soulland, On Aura Tout Vu og Issa) til at skyde modeugen i gang for et diverst publikum af modefolk, celebrities og politikere.

Oplægget var fremtidens pelsmode og designerne, der rangerer fra Haute Couture- til street wear-designere, har alle været en tur omkring Kopenhagen Studio, Kopenhagen Furs center for kreativitet, innovation og håndværk. Her forsøger man hele tiden at presse konvolutten i forhold til anvendelse og bearbejdelse af pels og med et show som dette, vise omverdenen, at pels har et 10 kilo lettere og ti år yngre udtryk end de brune mormorfrakker mange stadig forbinder med pels.

Hvor meget designerne egentlig havde forsøgt at sprænge de visuelle pelskonventioner, var dog med få undtagelser begrænset, og det var nu egentlig meget godt. Vildest og sjovest, men ikke kønnest, var On Aura Tout Vus korsage med et ”springvand” af små, blå dråber af mink og Lars Wallins korte, hvide chiffonkjole med prikapplikationer af blå mink, sølvfarvet læder og pailletter. Også sort/hvide Wallins Cruella de Vil-frakker var nok spændende teknisk, men for prangende til at passe ind i en nutidig, nordisk idé om en elegance. Samme gjaldt for franske Gaspard Yurkievichs blåtonede swararapelse til mænd.

[[addon]]
Men herudover var stilen i showet generelt meget klassisk og det klæder altså pels: Det fransk/amerikanske modehus J. Mendels vatterede, men smalle frakke i en brun patchwork af barberet mink og slanke kåber, Yurkievichs store, farvede minkluffer til herrer, franske Anne Valerie Hash swakaraveste og engelske Issas luksuriøse chinchilla kappe, var blandt showets bedste dele. 
Undertegnedes favorit var Soullands pelsfrakke til mænd, der trods sit ret klassiske snit, var så hip hop, som hip hop kan være, når den er blevet voksen og ruller et seriøst cash flow. Herudover havde Soullands chefdesigner, Silas Adler diskret brugt pels på blandt andet frakkekraver og på en rygsæk – en super klædelig måde at inkludere pels i herremoden.

Man kan gøre rigtig meget med pels i dag, og har man besøgt Kopenhagen Studios ved man HVOR meget, og det er spændende. Men set i lyset af dagens show er det, når pelsens natur står frem, og man lader de innovative behandlingsteknikker være det trendsættende, at resultatet fremstår allermest eksklusivt og elegant.