Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Luksusboom i Brasilien fortsætter

Sao Paulo i Brasilien er centrum for væksten i luksussalget, der kun viser tegn på at være stigende.
Sao Paulo i Brasilien er centrum for væksten i luksussalget, der kun viser tegn på at være stigende.

 

Har man taget turen til Brasilien, og har brug for en smule luksus, er São Paulo det rette sted at tage hen. I byens shoppingområde Jardins og i de to mest sofistikerede storcentre Shopping Iguatemi og Shopping Cidade Jardim er der nemlig masser at vælge i mellem. En tur rundt vil således give kunden mulighed for at købe internationale luksusmærker som Chanel, Hermès, Christian Louboutin, Jimmy Choo, Marc Jacobs og Goyard, alle ankommet i det sidste to år. De fleste af de nytilkomne luksusbrands har oprettet enkeltstående butikker, der enten er kørt direkte af dem selv eller af lokale franchises Og meget ser ud til at boomet fortsætter. Det skriver Women’s Wear Daily. 

Brasilien har en omsætning på ca 7.59 milliarder dollars i luksusvarer, svarende til ca. en pct. af det globale markeds omsætning. Men omsætningen vokser med 22 pct. om året, og overskrider dermed både de mere etablerede markeder og Brasiliens generelle retailsalg, der voksede med 11 pct. i 2010. Landets salg af luksusvarer er nu dobbelt så stort end i 2006.

Boomet skal ses i lyset af de sidste otte års økonomiske stabilitet skabt af  tidligere præsident Luiz Inácio Lula da Silva’s regering, der ventes at fortsætte under den nytilkomne præsident Dilma Rousseff. Stabiliteten har skabt en ny middelklasseforbruger. Dette ”nye bourgeoisi kan”, ifølge en junirapport fra Goldman Sachs kaldet ”Europe: Branded Consumer Goods”, ”drive salget af luksusvarer i det næste årti.” I følge rapporten vil salg af luksusvarer i Brasilien kunne repræsentere seks pct. af det globale marked i 2025, svarende til 63.5 milliarder dollar. 

Kilde: Women’s Wear Daily