Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Article_Syv skarpe til Jens Birkeholm

Direktør i Dansk Detail, Jens Birkeholm fortæller her om Formel-1 løb, børnerim og slidte jeans, i vores serie Syv skarpe.
Direktør i Dansk Detail, Jens Birkeholm fortæller her om Formel-1 løb, børnerim og slidte jeans, i vores serie Syv skarpe.

De inspirerer os og får os til at stræbe lidt højere. FashionForum.dk har spurgt en række af Danmarks kreative ledere og stærke innovatører, hvor de finder deres inspiration. Her er det Jens Birkeholm, direktør i Dansk Detail. 

 

Hvor og hvornår tænker du bedst? 
Det gør jeg, når jeg løber en lang tur eller sidder i et fly.

Hvornår er du sidst stødt på en rigtig god ide – og hvad var det? 
Man støder jo heldigvis hele tiden på rigtige gode ideer, men den sidste, der rykkede noget, var da vi blandt flere brancheorganisationer blev enige om at rykke sammen på en fælles adresse for at øge butikkernes indflydelse og synlighed. Vi er lige kommet på plads, og det tegner til at blive rigtig godt.

Hvilke egenskaber er vigtigst hos en dygtig leder? 
Der er 3 ting, jeg vil fremhæve: 1) evnen til at kunne læse situationer klart, 2) evnen til at kunne se det væsentligste i en sag og skære fedtet fra, 3) evnen til at holde ”ølkasse-taler” – det er der alt for få, der gør.

Hvor leder du efter inspiration/ideer?  
Hos min kolleger, i bøger, magasiner – snart sagt alle steder. Og jeg bliver da fortsat overrasket over, hvor man kan finde bæredygtige ideer.

Hvordan kobler du af?  
Allerbedst, når jeg er til de Formel 1-løb, jeg virkelig holder af at se sammen med min gode kammerat Thomas. Så er det fuld afkobling, og jeg koncentrerer mig om noget helt andet end de daglige udfordringer. Vi har lige været i Belgien for at se løb, og det er altså fantastisk.

Nævn de sidste fem bøger du har læst. 
1) Rework af Jason Fried m.fl., 2) Zilch af Nancy Lublin, 3) Tilstedeværelsen, Dalai Lamas liv og lære af Erik Meier Carlsen, 4) Ferrari af Peter Nygaard, 5) Børnerim af Halfdan Rasmussen (for min 7 årige datter)

 Hvilket stykke tøj er du gladest for i din garderobe?  
Jeg tror, at alle har noget tøj, de holder rigtig meget af. Hos mig er det et par godt slidte jeans med tilhørende bælte. Jeans’ene er ved at være der, hvor de næsten ikke kan holde sammen på sig selv mere, men bæltet overlever nok noget tid endnu.