Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

article_style counsel skifter navn

I femten år har Kim Grenaa stået bag trendbureauet Style Counsel. Nu løfter han sløret for firmaets nye navn.
I femten år har Kim Grenaa stået bag trendbureauet Style Counsel. Nu løfter han sløret for firmaets nye navn.

Style Counsel har de seneste femten år bidraget betydeligt til at sætte standarden i dansk mode. Det var blandt andet stifter og medejer Kim Grenaa – siden i selskab med Uffe Buchard – der formede de allerførste danske modeshow med kollektioner fra Bruuns Bazaar og Malene Birger på podierne. Nu er Style Counsel en saga blot, for bureauet skifter nemlig navn, beliggenhed – og tilpasser konceptet.

FashionForum.dk har talt med Kim Grenaa, der sammen med Uffe Buchard har truffet beslutningen om for fremtiden at arbejde under firmanavnet Grenaa Buchard.

”Det skal understreges, at det kun er en navneændring, vi er ikke gået konkurs eller ved at lukke, navneskiftet er bare for at markere, at det er en ny tid. Der er nogen, der har advaret os om, at det er et brand, vi smider væk. Men vores navne er faktisk ligeså stærkt et brand,” siger Grenaa, der videre forsikrer om, at Grenaa Buchard fortsat vil stå for at lave Dansk Magazine, Dansk Daily, Dansk Fashion Awards og selvfølgelig en række kampagner, shows og trendrådgivning.

Virksomheden har hidtil befundet sig midt i København på Højbro Plads, men december rykker de i nye – om end gamle – gemakker.

”Vi har fundet en ny, fin bolig – en gammel forstanderbolig på en pigeskole i Nyboder. Det giver ny energi at møde ind et nyt sted, for vi har både ansatte, der har været her lang tid og andre, der har været her i kortere tid. Så nu gør vi det på en ny måde, så vi slipper uden om sådan en ’jamen vi plejer at gøre sådan-og-sådan’-mentalitet,” siger han.

Ingen udvikling uden forandring
”Vi har hele tiden vejledet vores kunder til ikke at ’vente sig ud af krisen’, det værste er at sidde stille, og med navneskiftet og flytningen gør vi ligesom vi siger. Ingen udvikling uden forandring!,” siger han og forklarer, at navneskiftet kommer netop nu, blandt andet fordi der sker en række ændringer i firmastrukturen.

”Tidligere har det ikke været alle opgaverne, Uffe og jeg selv har været involveret i. Men det bliver det fremadrettet. Fremover vil enten Uffe, jeg eller os begge være involveret i alt. Derfor passer navnet Grenaa Buchard også godt. Der sker ligesom for meget nyt til at navnet kan klare det,” siger Kim Grenaa og fortæller videre, at virksomhedens direktør gennem de seneste år også siger farvel i forbindelse med navneskiftet.

”Jacob Petersen, der har været direktør de seneste otte år – og som jeg for øvrigt har været gift med de seneste ti år – stopper i Style Counsel, når vi skifter navn. Det er både noget, han har lyst til professionelt, og noget vi har besluttet privat, så vi kan tale om noget andet end virksomheden, når vi har fri,” griner ejeren og fortæller, at det fremover bliver Martin Toxværd, der sidder i direktørstolen.

”Martin har arbejdet i Style Counsel i fire år. Der bliver ikke de store yderligere ændringer. Vi har brugt de seneste år på at file til, man kan ikke rigtigt gøre sådan noget her hurtigere, det tager bare tid. Vi bliver fire ansatte, foruden Uffe og jeg.”

Nyt årti, nyt navn
Kim Grenaa peger også på en generel og helt naturlig udvikling som årsag til navneskiftet.

”Vi kan jo se, hvor meget Style Counsel har forandret sig, siden vi startede. Før i tiden havde kunderne svært ved at se, at konceptet og ideudviklingen skulle koste penge, de kunne ligesom bedre forholde sig til, at det var en udgift fx at bygge en catwalk. Men det har forandret sig. I dag – og i høj grad på grund af krisen – vil kunderne af og til gerne selv tage sig af det praktiske, mens vi laver konceptet. Og hvis kundens mormor kan lave frokosten, så er det helt fint med os – vi kommer ikke nødvendigvis med det store apparat – det er en ny tankegang”, siger han og funderer over navnet:

”Det virker faktisk rigtig rart at sige, ’det var det’. Nu er vi noget nyt. Navneskiftet er en markering af, at det er nye tider. Selve navnet, Style Counsel, passer også bare bedst i halvfemserne, ikke? Sådan lidt, vi skal hedde noget engelsk og have Philip Starck-lamper?”, spørger han retorisk.

Der bliver ikke tale om nogen decideret afsked med det gamle navn – for ejerne vil hellere skue fremad end tilbage.

”Vi havde først tænkt os, at vi skulle holde en højtidelighed, og der kunne sagtens inviteres en masse til at tage afsked med Style Counsel. Men vi vil hellere se fremad. En ceremoni ville blive for tilbageskuende. Til gengæld har vi tradition for et gløgg-arrangement, og det bliver så kombineret med en housewarming i år. Vi vil hellere fejre fremtid end fortid,” slutter Kim Grenaa.