Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

article_Danmarks Designskole et skridt tættere på akkreditering

Danmarks Designskole er nu tættere på akkredittering som akademisk uddannelsesinstitution.
Danmarks Designskole er nu tættere på akkredittering som akademisk uddannelsesinstitution.

For anden gang i år er der grund til stor fest på Danmarks Designskole. Et ekspertpanel har igennem 2010 endevendt designuddannelsen, kvalitetstjekket rammerne og interviewet studerende, medarbejdere og aftagere. Alt sammen i arbejdet på at vurdere og godkende skolens designuddannelse på højeste internationale niveau.

”2010 har længe været en vigtig deadline i skolens udvikling. Og nu peger alt på, at vi har nået en ny stor milepæl i 2010: Akkreditering af designuddannelsen,” siger rektor Anne-Louise Sommer i en pressemeddelelse. Og milepælen er nummer to i 2010, hvor skolen i foråret blev forskningsevalueret og godkendt med ros for et højt internationalt niveau og relevans i forskningen.
 
Akkreditering betyder, at skolen nu snart – også formelt set – er anerkendt for uddannelse på højeste internationale niveau. Og dermed lever skolen op til alle 13 kriterier i ekspertpanelets vurdering. Akkrediteringen afventer nu Kulturministeriets formelle stempel på evalueringen, som Akkrediteringsrådet har offentliggjort i form af to positiv rapporter om uddannelsens bachelor- og kandidatniveau.

I foråret var det Danmarks Designskoles forskning, der blev evalueret af et internationalt ekspertpanel. Panelet gav en meget positiv vurdering af designforskningen og fandt det beundringsværdigt, at designforskning på højeste niveau er etableret og konsolideret i løbet af så forholdsvis kort en årrække. Danmarks Designskole fik ros for at have opbygge et sundt og lovende forskningsmiljø med en glimrende formidling af viden fra forskningen.   

Akkrediteringsrådet behandlede den 3. september akkrediteringen af uddannelsen med positiv vurdering af både bachelor- og kandiddelen.

”Det er Akkrediteringsrådets samlede faglige helhedsvurdering, at kriterierne for uddannelsens relevans og kvalitet er opfyldt på tilfredsstillende vis,” hedder det i udtalelsen. 

Designskolen afventer nu Kulturministeriets endelige stempel på vurderingen, så skolen også internationalt kan bryste sig af det formelle bevis på skolens solide faglige fundament og bruge det aktivt i det gode samarbejde, som skolen har opbygget med udlandet, samarbejdspartnere og erhvervsliv.

Kilde: Danmarks DesignskoleFoto: Henrik Petit for Danmarks Designskole