Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

article_Stor succes med NICE-konference

En onsdag i september mødte mere end 150 personer op for at blive klogere på en bæredygtig designproces.
En onsdag i september mødte mere end 150 personer op for at blive klogere på en bæredygtig designproces.

Da NICE – Nordic Initiative Clean and Ethical – for anden gang holdt konference, var det den bæredygtige designproces, der var i fokus. Flere end 150 interesserede var en onsdag i september dukket op for at høre blandt andre H&M-kommunikationschef Catarina Midby og chef for global markedsføring (tekstilområdet) i Novoymes Pernille Lind Olsen, og der var færre end fem tomme sæder at tælle i den store sal på Dansk Design Center.

Linda Hwang fra Business for Social Responsibility (BSR) var den første på talerstolen, og hun forklarede om netop, hvor vigtigt det er at tænke hele processen med i sit arbejde med omlægning til bæredygtig virksomhed, for det er ikke nødvendigvis i selve fremstillingen, der spares mest effektivt. Nej, Linda Hwang forklarer, at der, allerede inden bomulden høstes, bruges helt op til 40.000 liter vand på marken for hvert kilo bomuld, der dyrkes. Det er altså ikke nok at spare på vandet på fabrikkerne.

NICE-Konferencen ”A Sustainable Design Process – The Future of Sustainable Fashion” var med arrangørernes egne ord en stor succes, og det samme billede tegner sig, bedømmer man på baggrund af de klapsalver, samtlige talere hentede hjem.

Få præsentationerne tilsendt som pdf – send en mail til Modezone-projektkoordinator Mai Andersen

Se endvidere www.nicefashion.org