Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

article_Københavns kommune støtter cfw fire år frem

Et kommunalt budgetforlig resulterer i, at Copenhagen Fashion Week frem til 2014 støttes med 1,1 mio. kr. årligt.
Et kommunalt budgetforlig resulterer i, at Copenhagen Fashion Week frem til 2014 støttes med 1,1 mio. kr. årligt.

Københavns Kommune har besluttet at forlænge støtten til Copenhagen Fashion Week, således at modeugen jævnfør et budgetforlig mellem S, SF, Radikale og Konservative de kommende fire år tildeles 1,1 mio. kr. årligt.

Siden 2006 har Københavns Kommune støttet Danish Fashion Institutes arbejde med at udvikle Copenhagen Fashion Week. I denne periode har modeugen udviklet sig til at blive den største internationale tilbagevendende begivenhed i byen med mere end 50.000 besøgende to gange om året. Danish Fashion Institute etablerede selskabet Copenhagen Fashion Week, som dermed også voksede fra at være en stor og vigtig salgsmesse i Bella Center, Øksnehallen og Forum til også at blive en egentlig modeuge med modeshows, events, branding og ikke mindst udbredelsen i byrummet, inddragelse af detailhandlen og borgerne.

”Det er helt afgørende i opbygningen af kulturelle mega-events, at disse begivenheder gøres relevante for mere end blot de ”professionelle” deltagere. Begivenheder skal kunne mærkes i hele byen og være involverende for både detailhandlen, nattelivet, restauranter, hoteller osv. til glæde for borgerne og dermed også for de besøgende og turister i øvrigt. Derfor er vi glade for at støtte det arbejde, Copenhagen Fashion Week gør for at udvikle og udbrede modeugen,” siger Simon Strange (S), der er kulturordfører og medlem af Borgerrepræsentationen.

Også manager for Copenhagen Fashion Week, Anne Christine Persson, bifalder den kommunale beslutning:

”Det betyder uendeligt meget for Copenhagen Fashion Week, at kommunen har valgt at fortsætte støtten. Ikke alene er økonomien vigtig for, at vi kan opretholde de mange aktiviteter i byen. Den er også vigtig for, at vi kontinuerligt kan sætte København på verdenskortet og fortsat tiltrække kvalitative internationale indkøbere og presse til byen. Men støtten handler i lige så høj grad om det gode samarbejde, vi som begivenhedsaktører har med kommunens mange instanser og forvaltninger,” siger hun.