Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

article_Bæredygtig mode støttes

Københavns Kommune støtter Danish Fashion Institutes indsats for en bæredygtig modebranche med 1 mio. kr. årligt.
Københavns Kommune støtter Danish Fashion Institutes indsats for en bæredygtig modebranche med 1 mio. kr. årligt.

Et budgetforlig fra Københavns Kommune giver Danish Fashion Institute et årligt tilskud på 1 mio. kr. de kommende fire år til at arbejde med at udvikle en bæredygtig modebranche og afholde Copenhagen Fashion Summit.

Copenhagen Fashion Summit løb for første gang af stablen i december 2009 i forbindelse med COP15. Her blev ‘mode-topmødet’ holdt med støtte fra Københavns Kommune og Fonden til Markedsføring af Danmark. Topmødet tiltrak vigtige danske, nordiske og internationale eksperter, modevirksomheder og medier, og Copenhagen Fashion Summit blev samtidig startskuddet til et nyt nordisk samarbejde, NICE – Nordic Initiative Clean & Ethical, der har til formål at skabe netværk for uddannelse af modevirksomheder i Norden med fokus på CSR.

”I dag står virksomhedsledere ikke kun over for en økonomisk udfordring; de står også over for en substantiel udfordring i overgangen til en ’kulstof-fattig’ økonomi med svindende naturressourcer. Det globale forbrug er i dag så stort, at vi har brug for seks planeter for at imødekomme behovet for og efterspørgslen efter naturressourcer. Hertil kommer et stigende behov for at se på de menneskelige konsekvenser, som lavtlønsproduktion har for samfund rundt omkring i verden. Men for de fleste små og mellemstore modevirksomheder i Danmark og Norden kan det være meget vanskeligt at skulle håndtere og løse disse globale problemstillinger, og derfor er der brug for en koordineret indsats og behov for uddannelse og for at kunne arbejde i netværk med løsningen af disse udfordringer. Derfor er kommunens støtte af vores arbejde med dette en nødvendighed for at vi kan lykkes med at udvikle vores branchen i den rigtige retning”, fortæller Eva Kruse, direktør i Danish Fashion Institute, i en pressemeddelelse.

”Det er ingen tvivl om, at det er nødvendigt med en massiv indsats for at reducere mængden af de materialer modebranchen anvender, herunder vand, mineraler, olie og havets ressourcer. Og de virksomheder, der fokuserer på bæredygtighed, vil indse, at det er forbundet med flere omkostningsfordele, idet aktiviteter, der bidrager til at nedbringe energiforbruget, minimerer affald, og forbedrer arbejdskraftstandarder i forsyningskæden påvirker både mennesker, profit og planeten. Derfor har vi fundet det yderst relevant at støtte det arbejde, Danish Fashion Institute gør for at tilvejebringe viden og netværk for danske modevirksomheder, der kan hjælpe dem til at udvikle bæredygtige forretninger,” siger Ayfer Baykal, Medlem af Borger Repræsentationen og Kulturordfører for SF.

Efter det første Copenhagen Fashion Summit blev Danish Fashion Institute opfordret til at gøre topmødet til en fast tilbagevendende begivenhed hvert andet år, hvor Danmark og København således bliver knudepunktet for det vigtigste internationale møde inden for modebranchen, hvor der skal diskuteres globale udfordringer og løsninger for industrien, samt hvorfra den visionære barre for samfundsansvar i verdens modebrancher, skal sættes. Målet er derfor, med bl.a. kommunens støtte, at gentage Copenhagen Fashion Summit hvert andet år i København.