Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

article_Succes med verdens længste catwalk

”Ladies and gentlemen. Welcome to the World’s Greatest Catwalk.”
”Ladies and gentlemen. Welcome to the World’s Greatest Catwalk.”

”Ladies and gentlemen. Welcome to the World’s Greatest Catwalk.
 
Stemmen rungede ud over Rådhuspladsen klokken 14.00 lørdag eftermiddag, hvor skyerne, om end truende, stadig holdt tæt. Skulder mod skulder sad presse, kendisser og andre heldige bænket på tribuner, der alle vendte ud mod verdens længste catwalk, et 1,6 km langt podie belagt med pink løber.
 
Efter tre akustiske numre fremført af Mads Langer og en kort introduktion af Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), nåede topmodel Helena Christensen lige at takke vejrguderne for den endnu tørre catwalk, før skyerne åbnede sig og lod regnen falde ned over samtlige 200 modeller, der tog turen fra Kongens Nytorv mod Rådhuset – eller modsat.
 
Humøret var ikke desto mindre højt, både da den første model til tonerne af Anne Linnets ”Smuk og dejlig” måtte smide de lidt for ubekvemme stiletter, og tilskuerne brød ud i hujende klapsalver, og da den berygtede kendismødregruppe (fra skuespilleren Laura Christensen til sangerinden Szhirley) betrådte catwalken, og Saselines pode meget hellere ville bæres end cykle på den medbragte børnescooter.
 
Hele vejen gennem Strøget stod folk tæt for at se rækken af både helt almindelige mennesker, modeller og kendte ansigter, heriblandt Pjerrot, Peter Frödin og en ordentlig flok af de matroser, der de seneste dage har befundet sig i hovedstaden. Og selvom tøjet var præcis det samme, som det man netop nu kan finde på hylderne i byens highstreetbutikker, var stylingen (Femmes Regionales havde som sædvanligt gjort et sublimt stykke arbejde) i top, og hele setuppet med blandingen af modeller, ældre damer og berømtheder og skæve ansigter bestod ildtesten til UG.
 
Man kan sige, hvad man vil om et arrangement som World’s Greatest Catwalk, der i den grad får moden ned fra de højere luftlag, den har tendens til (og måske har bedst af?) at svæve i, men stemningen var forrygende, eventen fungerede og end ikke et gigantisk regnvejr kunne slå tilskuerne af pinden (særligt ikke da venlige frivillige delte gratis paraplyer ud til de dryppende fremmødte).
 
Musikken stod københavner dj’en Djuna Barnes for, og hun løste opgaven behændigt med alt fra Dansevisen til Medina, fra Junior/Senior til Otto Brandenburg. Desværre forlød det, at højtalerne lod en del tilbage at ønske, så snart man forlod Rådhuspladsen, og flere kunne have drømt om en storskærm også i den anden ende ved Magasin, men dette har vel været et økonomisk hensyn, og er af samme grund undskyldeligt.

Alle modeller nåede i mål, nogle dog med knækkede hæle, og der var stående applauser i et hav af paraplyer, da showet, godt en time efter startskuddet havde lydt, blev afsluttet med 100 modeller – professionelle og amatører – i opstilling på scenen ved indgangen til The World’s Greatest Catwalk.

Læs også

Fuldt blus på forberedelserne til The World’s Greatest Catwalk
The World’s Greatest Catwalk er en realitet
Helena Christensen får Københavns butikker til at donere penge til et godt formål