Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Article: Anmeldelse: Designers’ Nest, fredag d. 13. August, kl.15.00

"En stærk, kreativ og meget skandinavisk kollektion", lød dommernes begrundelse for vinderen Satu Maaranen.
"En stærk, kreativ og meget skandinavisk kollektion", lød dommernes begrundelse for vinderen Satu Maaranen.

I forhold til sidste år bød Designers’ Nest på et mere redigeret udvalg af deltagende designere. Med undtagelse af Marie Franciska Hjermovs (Danmarks Designskole) mere organisk-chikke menswear med hellang ruskindsfrakke og drop-crotch-bukser, var herretøjet præget af en farver-og-striber og grim-fed tilgang, der bevægede sig i Bernhard Willhelm-land. Womenswear var mere draperet og nomadisk let end tidligere, dog med indslag af body con-silhuetter.

Dommerpanelet, bestående af Colin McDowell, Tom Steifel-Kristensen, Ulrik Garde Due fra Georg Jensen, Peppe Orrù fra Collezioni og Pedro Zozaya fra Vogue Spain, havde valgt en ikke helt indlysende vindergruppe. Tredjepladsen gik til Anja Merete Larsen (Kolding Designskole), som også er en af vinderne af New Edition, for tre meget gennemarbejde sæt, der tematisk tog udgangspunkt i jagt og landadel. Det var derimod ikke helt så klart, hvorfor Tine Winther Rysgaard (Danmarks Designskole) fik andenpladsen for sine strikgamacher og lange kjoler, men dommerne fremhævede hendes kreativitet og teksturforståelse.

Vinderen Satu Maaranen (Aalto University School of Art and Design) vandt med begrundelsen, at hun havde ”begået en stærk, kreativ og meget skandinavisk kollektion, hvor man nærmest kunne aftryk af birketræer”. Sammen med de andre designskoleshows er Designers’ Nest et vigtigt arnested for dansk og skandinavisk mode, og fordi kreativitet og håndværk går forud for kommercielle interesser her, leverer de tit mere interessante og smagsudfordrende shows end de etablerede mærker.