Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Artikel: Anmeldelse: Karen by Simonsen

Karen by Simonsens kollektion var moderne - og for det meste konsekvent i sit udtryk.
Karen by Simonsens kollektion var moderne - og for det meste konsekvent i sit udtryk.

Karen by Simonsen showet var denne sæson lagt i Orangeriet ved Kongens Have. Her viste den tidligere Munthe plus Simonsen designer, at hun er kommet endnu nærmere et udtryk, som er mere Simonsen end Munthe. I en farveskala der gik fra grå, sølv og metallic over en bredere pallet af lavendelfarver til sort, viste hun anvendeligt sommertøj i læder, denim, viskose, jersey og bomuld. Og korte aftenkjoler var der også – særligt en grønlig-metallic kjole som modellen Amanda Nørgaard gav lidt ekstra personlighed.

[[addon]]

Ser man bort fra, at de utroligt mange indgange også inkluderede basic styles i form af pastelfarvede cardigans og stretch denim jeans, der nok ville gøre sig bedre ved kun at blive vist frem i et showroom, var kollektionen som hele en manifestation af, at Karen Simonsen er ved at finde formen som solo-designer.

Bedst var designet i de præcise og brugbare styles som fint skårede habitjakker over lette kjoler og løse bukser med høj talje. Bevares, her og der sneg sig romantiske elementer ind som en let, hvid overdel med bondepige snit der faldt over den ene skulder, en diskret gulddetalje eller et print på en kjole. Men for hovedparten var udtrykket mere moderne end romantisk.

Som en del af Munthe plus Simonsen var Karen Simonsen vant til at gå ”all in” på et konsekvent designudtryk, og nu hvor Karen Simonsen så tydeligt er ved at finde de rette ben at stå på som designer for eget brand, ønsker vi os blot, at hun så går ”all in” på det. For det gør hun faktisk godt.