Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

article_Anmeldelse: David Andersen

David Andersen bød på masser af rock'n'roll, læder og nitter, alt sammen serveret af kække modeller med tårnhøjt anderumpehår.
David Andersen bød på masser af rock'n'roll, læder og nitter, alt sammen serveret af kække modeller med tårnhøjt anderumpehår.

I Royal Copenhagens fornemme lokaler på Amager Torv sad Danmarks modekendisser (fra tv-værten Camilla Ottesen til sangerinden Szhirley) på stribe og afventede David Andersens nyeste påfund. Og hverken de, eller den fremmødte presse ventede forgæves – designeren er blevet voksen og præsterede en tung og rocket, men også ekstremt elegant herrekollektion.

Første indgang var en læderjakke i smørblødt (kalve?)skind med diskrete, geometriske detaljer om skuldrene,der lagde stilen til et show spækket med vanvittigt lækkert herretøj i den mere outrerede ende af skalaen, men så gennemdesignet og godt konstrueret, at det aldrig kammede over og blev fjollet.

Modellernes tårnhøje hår gav begrebet anderumpe en hel ny betydning, og musikken, der bragede ud af højtalerne var da også vaskeægte rock’n’roll og sluttede lækkert af med temaet fra tv-serien True Blood. Det passede forbløffende godt til kollektionen, der bevægede sig på kanten af det rockede, men hele tiden med ryggen dækket ind af skrædderfærdigheder på højeste niveau.

Læderjakker og -veste fyldte godt i kollektionen, nogle med sidestykker i ribstrikket uld, andre med skulderstykker asymmetrisk besat med store metalpigge, og gennem hele linjen gik tov, lynlåse, bræmmer og stropper som et tema, der – bogstaveligt talt – bandt kollektionen sammen. Der var fine stoffer flettet til bånd brugt som ornamentering på såvel t-shirts som sweatre, der var cardigans og veste med hængende stropper, der var jakkebærestykker, der kunne lynes af og på, og hvor netop lynlåse og stropper ofte kan give indtryk af at være overflødigt pynt, tjente de her et formål, kunne rent faktisk både åbnes og lukkes, og tilførte kollektionen et stærk og grafisk element.

En række trends, der allerede har været fremtrædende i damemoden gennem et par sæsoner gjorde endvidere med David Andersens SS 2011-kollektion også deres indtog på herretøjsscenen. Her var lædershorts med læg og høj(ere) talje, skulderpuder i vestene og (som nævnt) masser af lynlåse.

Det eneste, man egentlig kunne stille spørgsmålstegn ved (foruden at det måske kan diskuteres, hvor stor berettigelse tøjet har, hvis sommeren 2011 bliver bare tilnærmelsesvis ligeså varm, som den har været i år med de mængder læder og strik, kollektionen rummede), var to brynjeoverdele, henholdsvis en ærmeløs top og en t-shirt, ’strikket’ i metalringe (men mon ikke de mest var showpieces for at ære selve showet) og en habitjakke med kun ét ærme.

Dog skal det slutteligt nævnes, at sidstnævnte habitjakke faktisk klædte David Andersen selv overraskende godt, da han efter showet havde iklædt sig netop den, da han kom ud og tog imod sine (velfortjente) klapsalver.

[[addon]]