Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Article_DAY Birger et Mikkelsen åbner online store

DAY Birger et Mikkelsen holdt igen med deres online store til den rigtige idé kom. Idéen viste sig at være de engelske e-handelsseksperter Drivebusiness.
DAY Birger et Mikkelsen holdt igen med deres online store til den rigtige idé kom. Idéen viste sig at være de engelske e-handelsseksperter Drivebusiness.

Keld Mikkelsen og DAY Birger et Mikkelsen holdt igen med deres webshop til den rigtige idé kom. Idéen viste sig at være de engelske e-handelsseksperter Drivebusiness.

DAY Birger et Mikkelsen har åbnet webshop, ikke som de første, det ved de godt, men som de bedste, håber de på.

”Vi har ventet længe med at tage dette skridt, fordi vi ikke synes, vi havde den skarpeste ide,” fortæller Kreativ Direktør Keld Mikkelsen, ”men man kan sige, at det succesfulde engelske e-handelsbureau Drivebusiness, blev vores idé og vores strategi. Drivebusiness har skabt stærke løsninger for bl.a. Gant og All Saints, og står for den fulde end-to-end proces, fra design og navigation til lagerkontrol og leverancer.

Drivebusiness har dermed været partnere i hele forløbet, der medio august vil blive tilgængelig for offentligheden.

”Vi ville gerne have en levende webshop, der samtidig er nem at bruge. Det skal være simpelt og nemt for kunden at gå til, men samtidig skal siden også tilbyde forslag fra os, så når man vælger en vare, får man også vist nogle matchende forslag,” fortæller han.

En bedre partner
Åbningen af  webshoppen kommer kort tid efter, at det blev kendt at Keld Mikkelsen har tilbagekøbt de aktier i virksomheden, der i sin tid blev købt af islandske Baugur Group, der på det tidspunkt også ejede Magasin du Nord, Illum og Merlin. Baugur gik konkurs i marts 2009 og tilbagekøbet er sket fra Baugurs bank.

”Det var sådan set ikke et ønske om fuldt ejerskab, der fik mig til at tilbagekøbe aktierne. Det var en nødvendighed for firmaets overlevelse, da det er en uholdbar situation at aktieholdere er enten konkurs eller i betalingsstandsning. Jeg kan mærke, at folk i virksomheden er glade for opkøbet og det gør os optimistiske for vores fremtid og for virksomheden. Det er en vigtig grundpræmis at vide, om man er købt eller solgt.”

Aktierne er siden Baugurs opkøb faldet i værdi, men som Mikkelsen konstaterer er verden ikke den samme som for tre år siden. ”Det er de færreste aktier, der har holdt deres værdi gennem krisen,” siger han.

”At vi åbner denne webshop, skulle gerne gøre os til bedre partnere, for det er en vigtig del af vores virksomhed, at vi er både wholesale og retail og eksempelvis er det langt nemmere at afkode forbrugermønstre på nettet end i butikkerne og det kan komme vores partnere til gode.”

Netsalg er dog, når alt kommer til alt, ikke nyt for DAY Birger et Mikkelsen. I dag foregår ca. 20 % af deres samlede salg via andre netbutikker, her i blandt Net-a-Porter, der har DAY Birger et Mikkelsen som deres femte største importør og hvor DAY Birger et Mikkelsen har været med fra starten.

Modsat i DAY Birger et Mikkelsens butikker vil man i deres online store kunne se og købe de fulde herre- og damekollektioner og Day Home Collection.

DAY Birger et Mikkelsen webshop