Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Press_Fotomodeller_stifter_brancheorganisationen

En gruppe modeller fra den danske modebranche har nu stiftet en forening, der skal tilbyde råd og vejledning til de danske fotomodeller.
En gruppe modeller fra den danske modebranche har nu stiftet en forening, der skal tilbyde råd og vejledning til de danske fotomodeller.

De piger, der arbejder som modeller i modebranchen, er ofte helt ned til 14-15 år gamle og arbejder tit alene i udlandet langt væk hjemmefra. En gruppe modeller fra den danske modebranche har nu stiftet en forening, der skal tilbyde råd og vejledning til de danske fotomodeller.
 
Det er manglen på en uafhængig brancheorganisation og behovet for en stemme i debatten om fotomodellernes sundhed og velvære, der har fået en gruppe danske modeller til at reagere ved at stifte foreningen Danske Modeller (DaMo).
 
”Vi føler, der er et behov for et uvildigt sted, hvor man som model kan henvende sig for at få råd og vejledning. Det kan være om alt mellem himmel og jord, der relaterer sig til vores job,” fortæller Ida Burchardi, formand for DaMo, om initiativet. ”Derudover har vi savnet at blive hørt i debatten. Når der er blevet diskuteret etik og vægtproblemer, er der sjældent nogen, der har spurgt os, modellerne. Nu får vi et fælles organ.”
 
”Men vores forening kommer til at handle om andet og meget mere end vægtproblemer,” tilføjer Tilde Mariann Andersen, og næstformand for foreningen. ”Som model står man tit alene med sine problemer. Det kan for eksempel være juridiske spørgsmål eller spørgsmål om, hvordan den jungle, vi kalder modebranchen, fungerer.”
 
”Og sidst men ikke mindst vil vi fungere som et netværk, hvor vores medlemmer, kan dele deres erfaringer med modeljobbet, og også for eksempel erfaringer med at bo og arbejde i udlandet, som mange af os jo gør,” siger Ida Burchardi.
 
DaMo vil blandt andet gennem workshops, foredrag og online rådgivning yde modellerne hjælp til selvhjælp. Til de mere alvorlige problemer, så som for eksempel en truende spiseforstyrrelse eller juridiske og kontraktlige spørgsmål, vil DaMo henvise medlemmerne til fagfolk, der er tilknyttet foreningen.
 
”Man skal huske på, at modeller tit er meget unge mennesker, helt ned til 14-15 år, der ikke har gjort sig særlig mange erfaringer med arbejdslivet, inden de bliver introduceret for modeljobbet og modebranchen. Mange af os rejser langt væk for at finde arbejde og er væk fra venner og familie i lange perioder ad gangen. Derfor er det vigtigt, at der er sted, hvor man kan finde støtte og information,” siger Ida Burchardi og forklarer videre: ”Selvfølgelig kan man altid spørge sit bureau til råds, men af og til har man brug for, at der er en uafhængig instans at søge råd og vejledning hos. En instans, der ikke samtidig skal tjene penge på een. Derfor har vi stiftet denne forening.”
 
”Vores mission er ikke at revolutionere modebranchen og vi ser det ikke som vores primære opgave ændre nutidens skønhedsidealer. Vi er her først og fremmest for de piger og drenge, der allerede er modeller i modebranchen og har brug for støtte og et fællesskab,” forklarer Tilde Mariann Andersen. ”Vores intention er ikke at gøre oprør. Vi håber, at den danske modebranche og de danske bureauer vil tage godt i mod os. I sidste ende håber vi, at der kommer nogle sunde og glade modeller ud af vores arbejde,” afslutter hun.
 
Ida Burchardi og Tilde Mariann Andersen har begge arbejdet som modeller i ind- og udland gennem flere år og har erfaringer fra samarbejde med flere forskellige modelbureauer. De er pt. begge repræsenteret hos Diva Models.
 
For mere information og videomateriale, kontakt:
 
Tilde Mariann Andersen
Tlf: 40 21 57 70
press@danskemodeller.dk