Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Event: "Walk on the wild side"

Udstilling på Kunstindustrimuseet viser Margit Brandts design fra 1965-1980
Udstilling på Kunstindustrimuseet viser Margit Brandts design fra 1965-1980

Udstilling på Kunstindustrimuseet viser Margit Brandts design fra 1965-1980

Udstillingen løber fra den 11. juni – 19. september 2010 på Kunstindustrimuseet

[[addon]]

Kunstindustrimuseet sætter fokus på dansk modehistorie med en udstilling af Margit Brandts modedesign fra den vigtige periode 1965-1980. I Danmark kendes Margit og Erik Brandt måske mest for deres livsstil, men udstillingens mål er at vise Margit Brandts styrke som en af vore store og kendte modedesignere i det 20. århundrede – Danmarks svar på engelske Mary Quant. I Fashion Genius of the World fra 1979 figurerede Margit og Erik Brandt som de eneste danske modefolk på linje med de parisiske modeskabere Yves Saint Laurent, Pierre Cardin, Karl Lagerfeld og Sonia Rykiel. Fortællingen om Margit Brandts design er en succeshistorie. Tøjet nærmest eksploderede på det danske marked, men også på verdensmarkedet. Det nyskabende design udstrålede både ungdom og energi, enkelhed og raffinement. Kodeordene var den gode idé, snittet, pasformen, forarbejdningen, kvalitet i materialerne og stor detaljerigdom – karakteristiske træk, der gør, at tøjet stadig i dag føles aktuelt.  

Men parret kom ikke sovende til succesen. Tøjet var gennemdesignet, og i samarbejdet med producenterne blev det fulgt helt til dørs. På udlandsophold bl.a. i Paris havde de tilegnet sig en international stil, der ikke blot viste sig i designet, men også i markedsføringen, fortrinsvis varetaget af Erik Brandt. Med flair for medier og salg blev flere af deres salgskampagner gennemført med en kant, der appellerede til medierne, hvis reportager ofte kom til at handle mere om livsstil end om designet.  

Takket være Margit og Erik Brandts store autentiske samlinger af tøjet, skitser, stofprøver, fotografier, film og inspirationsmateriale vil udstillingen give et enestående indblik i en spændende periode. I årene fra midt i tresserne til op i halvfjerdserne gjorde dansk mode sig generelt gjorde bemærket internationalt, bl.a. fordi det simpelthen var god konfektion til en rimelig pris. Denne linie er karakteristisk for den danske produktion af mode også i dag.