Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Leder: Vidensdeling yes/no

Skal modebranchen vidensdele? Vil modebranchen vidensdele? Spørgsmålene deler modebranchen – eller måske især dens formidlere.
Skal modebranchen vidensdele? Vil modebranchen vidensdele? Spørgsmålene deler modebranchen – eller måske især dens formidlere.

Skal modebranchen vidensdele? Vil modebranchen vidensdele? Disse spørgmål har vi ofte oppe at vende her på redaktionen. Selv er vi ikke i tvivl. Hvis vi som branche skal have en fair chance for ikke blot at overleve, men også vinde markedsandele på et globalt marked, er vidensdeling et must.

[[addon]]April-udgaven af PEJ-gruppens publikation TØJ går hårdt til angreb på Modezonen/FashionForum.dk, fordi de med chefredaktør Helle Mathiesens ord ”føler en oprigtig indignation over, at skatteydernes penge bruges på et så håbløst projekt.” Kritikken bygger dog på spinkelt grundlag. For at stille det lidt sort/hvidt op går den på, at vi ønsker at skabe dialog mellem virksomhederne og dermed vidensdele, hvilket TØJ mener, er et urealiserbart ønske.

FashionForum.dks opfattelse er dog en anden. Når Modezonen er rundt i Danmark med konferencer og seminarer møder vi her en modebranche, der aktivt gerne vil både dele og tage imod erfaringer og sparre.

Modezonen er en fleksibel størrelse, der siden sin start har justeret sig efter både samfundsøkonomi og virkelighedens modebranche. Vi arbejder på at favne og ikke fastholde den ”kulturkløft”, som Mathiesen så ofte nævner. Lad os dog udnytte virksomhedernes forskelligheder og stå sammen om at samle og løfte en branche og dernæst en eksport og en national opmærksomhed, der kan være med til at give tilbage til den statskasse og dermed de borgere, der har medfinancieret projektet.

Intentionen med FashionForum.dk har aldrig været at profilere den danske modebranche internationalt, men derimod at blive et internt samlende nyhedssite og vidensdelende forum for branchen: Et fagligt alternativ til modemagasinernes forbrugerorienterede modejournalistik og avisernes ofte sporadiske modedækning. Vi ønsker at skabe debat og bringer blogindlæg, hvor branchefolk kan tage bladet fra munden, og opfordrer altid vores læsere til at kommentere.

FashionForum.dk er sat i verden for at støtte op om, servicere og inspirere modebranchen og vil gerne i dialog. Også med vores kritikere. Så lad os starte her.

Carla Christine Bruus Strube
Chefredaktør

FashionForum.dk