Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Stor kritik af skolesammenlægning

Sammenlægning af Kunstakademiets Arkitektskole og Danmarks Designskole får sindene i kog.
Sammenlægning af Kunstakademiets Arkitektskole og Danmarks Designskole får sindene i kog.

[[addon]]Siden det sidste år blev politisk bestemt at Kunstakademiets Arkitektskole og Danmarks Designskole skulle sammenlægges i Arkitektskolens lokaler på Holmen, har debatten raset frem og tilbage.

Positive røster hilser sammenlægningen velkommen, og ser lyst på en fælles fremtid for de to kreative uddannelser, mens negative røster mener, at det vil forringe både administration og uddannelse.  

Nu melder Arkitektskolens professor Carsten Thau sig under fanerne af kritikere.
”Det er vanvittigt at forplumre arkitektuddannelsen med en tom administrativ planlægning”, udtaler Thau til Politiken i dag. Han møder dog, som forventet, modstand fra de politiske partier der står bag aftalen. ”Arkitektmiljøet skal passe på at det ikke bliver for snæversynet og indspist”, giver Henrik Rasmussen, der er Konservativ kulturordfører, igen og understreger samtidigt, at fordi de to uddannelser fremover skal dele tag i de gamle pakhusbygninger, skal de bevare deres forskellighed.

Carsten Thaus kritik rettes også imod Arkitektskolens rektor, Sven Felding. Thau stiller spørgsmålstegn ved de økonomiske perspektiver i flytningen. For hvem er det, der står med regningen for fusionen i sidste ende?

”Jeg har høje faglige ambitioner for vores uddannelse, og derfor tager jeg politikernes udsagn om, at det også i fremtiden skal tænkes som en suverænt stærk arkitektuddannelse og en suverænt stærk designuddannelse, for pålydende. Men jeg er selvfølgelig også bekymret for økonomien i hele projektet og for, hvem der skal bekoste, at designskolen flytter ud til Holmen – især på et tidspunkt, hvor der bliver talt om besparelser over én kam i det offentlige system”, siger Felding afslutningsvis til Politiken.