Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Event - Danish Beauty Award 2010

Danish Beauty Award er en pris, der uddeles i kosmetikbranchen til årets bedste skønhedsprodukter. Priserne uddeles til kosmetikprodukter på såvel det selektive marked som massemarkedet, bridge brands/life style brands, nicheprodukter og mærker i begrænset distribution samt produkter til professionel brug.
Danish Beauty Award er en pris, der uddeles i kosmetikbranchen til årets bedste skønhedsprodukter. Priserne uddeles til kosmetikprodukter på såvel det selektive marked som massemarkedet, bridge brands/life style brands, nicheprodukter og mærker i begrænset distribution samt produkter til professionel brug.

Hvem kan være med?
Alle leverandører af produkter i kosmetikbranchen kan tilmelde produkter. Der er ingen krav til, om virksomheden er medlem af brancheforeningen, eller leverandør til detailhandel eller det professionelle marked.
 
Alle kosmetikprodukter der er lovligt markedsført og lanceret i 2009 på det danske marked i henhold til Kosmetikbekendtgørelsen – herunder alle nylanceringer, "line extensions" samt relanceringer, der kan betragtes og vurderes på linie med nylanceringer – kan tilmeldes.
 

Definitioner og opdeling
I enkelte af kategorierne opdeler vi markedet i grupperne LUKSUS, POPULÆR samt SALON/KLINIK/SPA. 
 

LUKSUS: Selektiv kosmetik: Produkter, der sælges selektivt via parfumerier, materialister, stormagasiner, hvor der er personlig betjening og rådgivning om produkterne. Gruppen af produkter beskrives også med ord som Premium,
Prestige eller High End cosmetics.
 

POPULÆR: Semi-selektiv kosmetik / Massemarkedsprodukter: Produkter, der distribueres bredt – dvs. sælges via supermarkeder eller materialister og stormagasiner, men placeret, hvor der ikke nødvendigvis følger rådgivning med. Produkterne har ”popular appeal”. Denne gruppe af produkter inkluderer også "bridge" og ”life style” produkter. Produkter, der sælges via apoteker, hører desuden hjemme i denne gruppe.
 
SALON/KLINIK/SPA: Produkter, der udelukkende eller hovedsagligt sælges eller anvendes professionelt i frisørsaloner, skønhedsklinikker, spa- og wellnessklinikker mv. 
 
Produkter, der udelukkende sælges på internettet, indgår hovedsagligt i Årets Nichepris.
 
Eventfesten
Eventfesten er rammen omkring uddelingen af Danish Beauty Award. Her inviteres branchens leverandører, repræsentanter fra detailhandelen, pressen og VIP-gæster sammen med sponsorerne. Eventen holdes i eksklusive omgivelser på Crowne Plaza Copenhagen Towers torsdag den 22. april 2010. 

Dommernes vurdering
I beskrivelse af kategorierne har vi forsøgt at give så mange oplysninger som muligt, men dommerne vil tage flere aspekter med i deres bedømmelser, end det er muligt at sætte ord på her. Hver dommer vil åbne og teste, vende og dreje og vurdere hvert enkelt produkt, der er indsendt. Det vil bl.a. blive vurderet, om produktet lever op til de anprisninger, som følger produktet, hvorvidt det er nyskabende, og om det kan danne præcedens på markedet. Der vil blive set på kvalitet og æstetik, og om produktet giver et positivt helhedsindtryk. Dommerne skal give alle produkter karakterer i forskellige vurderingskriterier tilpasset produktkategorien samt eventuelt anføre sine personlige bemærkninger. Denne gennemgang danner således udgangspunkt for diskussionerne i dommerpanelet.
Dommernes vurdering er ikke en videnskabeligt baseret gennemgang, men en subjektiv vurdering, der tager højde for en lang række aspekter ved det enkelte produkt. Dommerne vil også tage målgruppen med i bedømmelsen, og
dommerne vil i tilfælde, hvor produktet henvender sig til et andet segment, kunne vælge at bruge en ”skyggetester”, der giver sin personlige tilbagemelding til dommerne.

Vinderne findes blandt indsendte produkter i 25 kategorier. Et dommerpanel vil selvstændigt vurdere og derefter votere i fællesskab. Derudover vil en forbrugerafstemning finde sted på nettet eller via sms.

Læs mere og sæt din stemme her