Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Dansk CSR-projekt lanceret i Bangladesh

Aktører i den danske modebranche har i samarbejde startet projektet, Step Up, som skal sikre bedre arbejdsforhold i beklædningsindustrien i Bangladesh.
Aktører i den danske modebranche har i samarbejde startet projektet, Step Up, som skal sikre bedre arbejdsforhold i beklædningsindustrien i Bangladesh.

Oktober måned blev skudt i gang med lancering af projektet, Step Up, i Bangladeshs hovedstad, Dhaka, skriver Dansk Mode & Textil. Projektet, som løber frem til udgangen af 2018, er skabt i samarbejde mellem Dansk Mode & Textil, WEAR, Dansk Erhverv og Danish Fashion Institute og den bangladeshiske arbejdsgiverorganisationen, BGMEA. Det primære formål bag Step Up er at forbedre arbejdsforholdene og levevilkårene for medarbejdere i tekstilindustrien i Bangladesh.

Ifølge CSR-chefen hos Dansk Mode & Textil, Pia Odgaard, er baggrunden for indsatsen en forlængelse af et mangeårigt arbejde med ansvarlig leverandørstyring i organisationerne og den dialog, som branchen har haft med myndighederne gennem flere år. En dialog, som blev særligt aktuel mellem regeringen og branchen efter Rana Plaza ulykken i Bangladesh.

Dertil kommer, at tekstilbranchen er en vigtig sektor i Bangladesh, da 80% af landets eksport kommer herfra, mens Bangladesh er den danske beklædningsbranches anden største leverandør.

Projektets mål og vejen dertil
Målet med projektet er at samarbejde med ti tekstilfabrikker i Bangladesh og kapacitetsopbygge i arbejdsorganisationen, BGMEA, så de på sigt kan rådgive mange flere af deres medlemmer, forklarer projektleder hos Dansk Mode og Textil, Sofie Pedersen, på brancheorganisationens hjemmeside.

”De skal opleve, at de får bedre arbejdsvilkår og levevilkår for deres medarbejdere, men derudover skal de også opleve en højere produktivitet i virksomhederne. På den måde får vi nogle lokale best practices, som arbejdsgiverorganisationen i Bangladesh, BGMEA, kan bruge til at promovere over for deres andre medlemmer.”

Virksomhederne, der deltager i projektet, får forskellige træningsforløb på både ledelsesniveau og mellemlederniveau, tilføjer Sofie Pedersen. Tilmed har Dansk Mode & Tekstil et team på fire mand ansat i Bangladesh.

”Teamet vejleder i det daglige om, hvordan virksomhederne kan implementere forskellige tiltag. Sammen med teamet og virksomhederne laver vi en handlingsplan og en implementeringsplan, og kigger på forskellige produktivitetsforbedringsmuligheder,” forklarer hun om vejen til målet.