Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge

Ny DR-serie om mænds påklædning

DR K sætter fokus på mænd og indholdet i deres garderobeskabe. Det første af fire afsnit vises under modeugen.
DR K sætter fokus på mænd og indholdet i deres garderobeskabe. Det første af fire afsnit vises under modeugen.

Det er ikke hver dag, at Ph.D.-afhandlinger bliver til tv-serier. Det er dog tilfældet med adjunkt Else Skjolds afhandling ”The Daily Selection” fra 2014. Over fire uger, vil DR K tage seerne med ind i otte mænds hjem, for at diskutere deres forhold til det tøj, de har i deres garderobeskab. Det gennemgående spørgsmål er: Hvorfor klæder mænd sig, som de gør?

I hvert program fortæller to kendte mænd om deres valg af tøj – både i dag, og da de var yngre. Sideløbende gives der indblik i herretøjets historie.

Udgangspunktet for de fire programmer er det research som Else Skjold præsenterede med sin afhandling. Om afhandlingen siger Else selv:

“The Daily Selection” omhandler, hvordan voksne mænd finder ud af, hvordan de skal klæde sig, med udgangspunkt i deres garderobeskab. Garderobeskabet er særligt, fordi det ofte rummer en slags livshistorie over det voksne liv set gennem den samling af tøj, sko og andre accessories, der opbevares der. “Garderobebiografierne” der opstår i afhandlingen bruges til at stille spørgsmålstegn ved nogle af modeindustriens praksisser, især deres fokus på trendbaserede målgrupper.”

Programmerne hedder ‘Mænd med styr på stilen’ og har premiere d. 11. august på DR K kl. 21.00.

Nedenfor en er oversigt over hvilke mænd, der optræder i programmerne.

Afsnit 1. 11/8 kl. 21.00 på DR K
Torkild Thyrring & Peter Falktoft

Afsnit 2. 18/8 kl.21.00 på DR K
Thomas Herman & Marcus Knuth

Afsnit 3. 25/8 kl.21.00 på DR K
Peter Aalbæk Jensen & Morten Angelo

Afsnit 4. 1/9 kl.21.00 på DR K
Pharfar & Brian Holm