Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

Midtjylland sår frø til grønnere forretningsmodeller

I et nyt projekt giver Region Midtjylland 12 små og mellemstore virksomheder mulighed for at øge deres ressourceproduktivitet og konkurrencedygtighed gennem cirkulære forretningsprincipper om genbrug og genanvendelse. Din virksomhed kan måske blive en af de 12 udvalgte.
I et nyt projekt giver Region Midtjylland 12 små og mellemstore virksomheder mulighed for at øge deres ressourceproduktivitet og konkurrencedygtighed gennem cirkulære forretningsprincipper om genbrug og genanvendelse. Din virksomhed kan måske blive en af de 12 udvalgte.

Region Midtjylland stiller sig nu i front, når det kommer til grønnere forretningsmodeller i det danske erhvervsliv. For sammen med EUs strukturfond giver regionen 12 midtjyske SMV’er  – uanset branche – chancen for at udvikle grønnere forretningsmodeller under projektet ‘Rethink Business – Design for Disassembly’. Målet er at få virksomhederne til at gentænke deres brug af ressourcer, så blandt andet anvendelsen og især genanvendelsen af produktmaterialer optimeres.

Optimering af ressourcebrug

”Med projektet ’Rethink Business – Design for Disassembly’ vil vi hjælpe virksomheder med at øge deres ressourceproduktivitet og -styring. Blandt andet kigger vi på, om der er steder i virksomhedens produktion, hvor de kan bruge ressourcerne bedre, tjene penge på affald eller forlænge produkters levetid,” siger projektleder Henriette Melchiorsen fra Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning i en pressemeddelelse og fortsætter:

LÆS OGSÅ: “Flere virksomheder forpligter sig til kemikaliefrit tøj”
”Design for Disassembly betyder, at produkter designes, så de kan genanvendes, og de materialer, som produkterne er lavet af, senere kan genbruges. Det gøres ved at udvikle forretningsmodeller, hvor man vedligeholder, reparerer og opdaterer produkter i stedet for at smide dem ud. Når produktet er helt udtjent, skal det kunne skilles ad, så alle komponenter og materialer så vidt muligt kan sorteres i rene dele og bruges på ny”.
LÆS OGSÅ: “CSR-darling vinder Midtjyllands Vækstpris 2015”

Hun understreger derfor, at man gennem projektet vil fremme en mere cirkulær produktionstankegang hos virksomheder, hvor man i højere grad arbejder med reparationer, serviceaftaler, leasingaftaler og tilbagetagning.

Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning oplyser, at man indtil udgangen af marts stadig kan søge at blive én af de 12 små og mellemstore virksomheder i projektet.

For at ansøge skal man kontakte strategisk udviklingsleder Sven Erik Nissen på telefon 40810431 eller email erik@innonetlifestyle.com.

Projektet løber fra midten af april og et år frem.