Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Trendeksperterne: 90'erne leger med maskulint vs. feminint

Kun lidt mere end et årti skulle der gå, før 90'erne igen skal tegne modebilledet. I London kommer inspirationen blandt andet fra de ultra cool kids omkring Dalston og Hackney.
Kun lidt mere end et årti skulle der gå, før 90'erne igen skal tegne modebilledet. I London kommer inspirationen blandt andet fra de ultra cool kids omkring Dalston og Hackney.

<img class="alignleft" title="OSXDaily 2012-10-31 kl. 12.56.04″ src=”https://fashionforum.dk/wp-content/uploads/2012/10/OSXDaily-2012-10-31-kl.-12.56.042-e1351687595120.jpg” alt=”” width=”88″ height=”100″ />

Sara Ingemann Holm-Nielsen står bag konsulentvirksomheden Quote A Gentleman. Hun er trend forecaster og konceptstylist med base i København og er endvidere tilknyttet parisiske Trend Union ved Li Edelkoort samtdanske Pej Gruppen.

På FashionForum blogger hun på skift med trendchef Luisa Traina om trendanalyse, kommende sæsoner og hvordan din virksomhed bedst integrerer fremtidige tendenser. 

Mere fra Trendeksperterne.

Kun lidt mere end et årti skulle der gå, før 90’erne igen skal tegne modebilledet. I London kommer inspirationen blandt andet fra de ultra cool kids omkring Dalston og Hackney. I første trendindlæg beskrev vi gensynet med næsepiercingen som en del af grunge-tendensen, denne gang lægger vi vægt på mere 90’er mode men i en mere romantisk udgave.

Forrige uge gik turen til London for at researche på de nyeste tendenser fra byens gadebillede, klubber, undergrundsmiljøer, gallerier og musikscene og der er ingen tvivl om, at 90er stilen og grunge looket er tilbage i modebilledet men i nye ”romantiske klæder” og silhuetter. En bølge af ”new romantism” blandet med de velkendte 90er signaturer, hvor blandt andet flere unge mænd er set med store pastelfarvede pelse, leggings og grove dr. Martin støvler. Den feminine silhuet er mere oversized med forvaskede t-shirts, denim jakker blandet med masser af ringe, guld kæder, hoop øreringe og vatterede sportsinspirerede jakker med hoody i et mere feminint print. Hele looket er et clash og mix af stil, køn og identitet.

Selv om stilen er ny og sammensat er attituden kendetegnet ved 90ernes anti-mode og generelle ”I can’t be bothered attitude”, som oser af sex og originalitet. Det er dunkelt, fantasifuldt og levende på en og samme gang. Samme attitude og grunge inspiration er også set på Dries Van Notens SS 2013 ready-to-wear kollektion i Paris i september. Tim Blanks beskrev sågar showet med ordene ”grunge coture” og med klare referencer til 90erne største grunge ikon Kurt Cobain og hans tidligere kone Courtney Love.

Også håret har fået et nyt særpræg. Frisurene er enten korte skarpe page-frisurer (også set i de nye Chanel AW 2012 kampagner) eller langt ”un-styled” hår, der er afbleget og med stænk af diverse crazy colours, som vi har set over en længere periode, dog underspillede og udvaskede. I det hele taget er farvepaletten et spændende mix af det tunge og mørke sammen med de sarte pasteller, hvilket giver en ny interessant og fantasifuld stil.

 

90’er moden er ikke til at komme uden om de næste sæsoner, om end det blot er i form af piercing, hvide Cobain solbriller eller om kollektionen skal have et mere unikt særpræg hvor ”new romantism” bølgen ses i kontrast med 90ernes anti-mode tendens. En ny silhuet og kropstegn er ved at se dagens lys.